Biogena aminer

Läste precis en text på matallergier.se om biogena aminer.
Blir helt förbluffad av det som står om att detta kan förvirras med allergier.
 
Jag själv har ibland reagerat som vid en allergireaktion på mat som jag tidigare inte haft problem med och när jag sen provar det igen, händer ingenting. Kan det vara så att det är detta som ligger bakom en del "överkänsligheter"?
 
På matallergi.se skriver de om biogena aminer och beskriver att en överkänslighet mot biogena aminer även kallas för pseudoallergi. Och dess symptomer är blodtryckssänkning, hjärtklappning, huvudvärk, flush — varm och röd i ansiktet, illamående, kräkningar, buksmärtor, astmaliknande besvär, yrsel, mun- och svalgsymtom och nässelutslag. Alla dessa symptomer är även symptomer på en allergireaktion så då är det inte så konstigt om man tror sig ha en allergi i stället.
 
På hemsidan radar de även upp vilka livsmedel som kan utlösa dessa symptomer på en överdos av biogena aminer och de är makrill, inlagd sill, salami, skinka, ost, spenat, tomat, avokado, banan, hallon, ananas, valnötter, choklad, vin, öl, skaldjur, jordgubbar.
 
Men hur ska man då kunna veta om man fått en allergiskt reaktion eller om det är detta som spökar? Jag menar, man har ju inte lust att vänta allt för länge och se!
Men jag vill heller inte stoppa i mig en massa mediciner som jag får biverkning av om jag inte behöver... Verkligen supersvårt detta!
 
Jag tycker att detta är superspännande och ganska läskigt och hoppas verkligen att deras forskning går framåt så att man eventuellt kan stryka några av sina allergier och kanske kan komma att få hjälp med detta!
 
In och läs mer om detta på länken nedan!
 
http://matallergier.se/artiklar/17-matallergi/27-biogena-aminer
0 kommentarer